Ellen Hawinkels en Mieke Raadgers

“Problemen rondom plassen, poepen en vrijen? Wij maken het bespreekbaar en gaan met je op zoek naar een oplossing.”

Over Ons

BEA is een gespecialiseerde bekkenfysiotherapie praktijk in Amsterdam.

Wij, Ellen Hawinkels en Mieke Raadgers, zijn beiden ervaren bekkenfysiotherapeuten met een ruime expertise. Ellen heeft zich als bekkenfysiotherapeut verder gespecialiseerd in de seksuologie.

Bekkenbodemklachten zijn dus nogal divers. Erover praten vinden de meeste mensen moeilijk. Daardoor lopen heel veel mensen veel te lang met problemen terwijl oplossingen vaak eenvoudiger zijn dan gedacht werd.

Ons streven is om binnen 1 a 2 consulten helder te krijgen wat het probleem is en welke rol de bekkenbodemspieren daarin spelen. We geven je daar inzicht in, en stellen een behandelplan op.

We kunnen je als het binnen onze expertise ligt zelf behandelen, of kunnen je verwijzen binnen ons netwerk.

Omdat Ellen in maart 2021 met pensioen is gegaan en verhuisd is, zijn seksuologie-consulten uitsluitend mogelijk via videobellen.

Mieke werkt als ZZP-er in een andere fysiotherapiepraktijk (PLEXUS) èn binnen BEA.  Afspraken die gemaakt worden bij Mieke werkzaam in een andere praktijk dan BEA, worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar mits iemand voldoende (aanvullend) verzekerd is.

We (BEA) werken contractvrij. Dat betekent dat we geen contracten hebben afgesloten met zorgverzekeraars. Je betaalt de consulten zelf, via de pin, en kunt evt. de nota indienen bij je zorgverzekeraar. We besteden onze tijd graag aan onze patiënten. Onze ervaring is dat alle administratieve lasten die samenhangen met de contracten, niet bijdragen aan onze kwaliteit van werken.

Voor meer informatie over contractvrij werken, klik hier.

Je kunt met en zonder verwijzing bij ons terecht.

Kinderen met plas- en/of poepproblemen verwijzen wij meteen door naar de kinderbekkenfysiotherapeut.

Over ons persoonlijk

Ellen Hawinkels startte in 1977 samen met haar toenmalige partner een praktijk voor fysiotherapie in Waalre. Al snel werd zij gevraagd zwangerschapsgymnastiek te geven en dat was het begin van haar bekkenfysiotherapie carrière. Samen met andere bevlogen collega’s heeft zij de NVFB opgericht (de beroepsorganisatie van bekkenfysiotherapeuten), is zij docent geweest op de opleiding bekkenfysiotherapie, heeft zij vele praatjes gehouden voor allerlei doelgroepen en heeft zij in de jaren 98/99 de opleiding seksuologie gedaan aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

In 1998 heeft Ellen in Waalre Basaal opgezet, het eerste centrum voor bekkenfysiotherapie en seksuologie in Nederland. In september 2017 heeft zij definitief afscheid genomen van Basaal en is verhuisd naar Amsterdam.

Mieke Raadgers begon in 1982 te werken als wat nu bekkenfysiotherapeut heet. Daarnaast volgde zij de studie Bewegingswetenschappen aan de VU. Postdoctoraal haalde zij haar eerstegraads docentenbevoegdheid. Jarenlang heeft zij samen, als cursusleider en hoofddocent, met andere disciplines cursussen voor de opleiding tot/voor bekkenfysiotherapeut verzorgd. Zij verzorgt nog steeds graag lezingen en praatjes. Tot mei 2017 heeft zij met veel plezier, als maat en bekkenfysio, gewerkt bij Fysio Westerpark te Amsterdam.

In januari 2018 ontmoetten Ellen en Mieke elkaar op straat, 2 zeer ervaren en nog steeds enthousiaste bekkenfysiotherapeuten met de zelfde passie voor een prachtig vak. Beiden inmiddels wars van alle ongewenste inmenging van zorgverzekeraars, En daar ontstond BEA uit; een gespecialiseerde praktijk voor bekkenfysiotherapie en seksuologie!

Denk je dat wij je kunnen helpen met jouw probleem? Lees verder over onze werkwijze