Problemen met vrijen

Het seksspel is spannend, opwindend, lekker, lief, warm, maar oh zo moeilijk.

We lezen de mooiste verhalen, we zien prachtige beelden in films en op TV, maar is het wel zo mooi als ’t lijkt? Wanneer we verliefd zijn willen we aanraken, knuffelen, zoenen en de hele dag bij elkaar zijn en dan zijn de omstandigheden om lekker te vrijen vaak optimaal.

Maar verliefdheid gaat over in houden van….minder onrustige hormonen en door een druk leven ook minder tijd om elkaar aan te raken. Het spelletje moet gepland worden, de omstandigheden, met bv kleine kinderen, worden minder ideaal. De frequentie neemt af, de intentie wordt misschien ook minder,  dus minder opwinding waardoor het vrijen lastiger wordt.

Goede opwinding en een fijn voorspel zijn heel belangrijk bij het seksspel. Opwinding en dus zin, daar gaat het om. Vooral stress, kou, pijn en angst zijn enorme lustremmers.

Waarom geen zin in seks?

Mogelijk ben je ooit geschrokken van bepaalde beelden, of ben je op een onplezierige, of zelfs traumatische manier, benaderd. Misschien is seks wel ooit leuk geweest, maar lukt het nu, door leeftijd, ziekte, operaties, angst, niet meer om ontspannen te vrijen.

Veel vrouwen vinden penetratie pijnlijk ( dyspareunie)  en bij velen lukt penetratie helemaal niet of niet meer ( vaginisme).

Veel mannen kampen om allerlei redenen ( leeftijd, medicijnen, operaties, angst) met verminderde of slechte erecties, waardoor penetratie niet lukt of niet lang genoeg volgehouden kan worden. Veel, vooral ook jonge, mannen komen ( door stress en fysieke overbelasting) veel te snel klaar, waardoor het spel voor hen, maar ook voor de partner, een teleurstelling is.

Wat is de rol van de Bekkenbodem?

Stress, kou, pijn en angst geven een fysieke reactie.  De spieren, niet alleen  van nek- en schoudergordel,  maar ook rondom je bekken ( buik, benen , billen) raken, vaak onbewust, te veel gespannen. Helaas doet de bekkenbodem dan mee en wordt een overactieve bekkenbodem.

Aangezien veel mensen niet weten dat ze een bekkenbodem hebben, worden klachten als problemen met vrijen, maar ook klachten van plassen en/of poepen niet herkend als een bekkenbodem- spierspannings- probleem.

Herken je deze klachten of heb je vragen?  Je bent bij ons aan het goede adres, neem contact met ons op.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *