Te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen is een veel groter probleem dan erectie stoornissen. Heel veel jonge mannen ervaren seksuele opwinding en klaarkomen als teleurstellend. Maar de meeste mannen praten er niet over. Hoe luider de grappen hoe groter het probleem. Wanneer penetratie korter duurt dan 1 minuut is het een serieus probleem, er zijn zelfs mannen die niet eens aan penetratie toekomen. Dit is niet alleen vervelend voor de man in kwestie maar ook voor zijn partner.

Ga naar je huisarts en bespreek je klacht. Soms verwijst de huisarts je door naar een uroloog, maar meestal is dat niet nodig. Je hoort thuis bij de bekkenfysiotherapeut.

Te snel klaarkomen heeft alles te maken met een gespannen bekkenbodem. Ja zeker, mannen hebben ook een bekkenbodem!! Stress, angst , pijn, onveiligheid, maar ook overbelasting door bepaalde sporten kan tot een te hoge spanning leiden in zowel de buikspieren als in de bekkenbodem. De bezenuwing en doorbloeding van penis en testikels gaat door de bekkenbodem.                                                  Overactiviteit veroorzaakt controle verlies, waardoor het allemaal te snel gaat, en soms ook erectiestoornissen. Wanneer je regelmatig te snel klaarkomt word je onzeker en onzekerheid geeft weer meer spanning.
Bekkenfysiotherapie heeft al heel veel mannen met deze klachten leren ontspannen in hun buik- en bekkenbodemspieren waardoor uiteindelijk het vertrouwen in seksueel presteren weer is teruggekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *